Ga je op vakantie naar Noorwegen? Dan is het handig een auto te huren, mits je natuurlijk niet met je eigen auto of camper gaat. Noorwegen is namelijk zo groot, dat het niet handig is om alles met het openbaar vervoer te moeten doen. Omdat niet iedereen ervan overtuigd is dat een auto in meerdere opzichten enorm veel voordeel biedt, hebben we een aantal redenen voor je, die je ongetwijfeld aan het denken zullen zetten. Dus ga je binnenkort naar Noorwegen en twijfel je over het feit of het huren van een auto verstandig is ja of nee, dan is het goed om dit artikel even rustig door te lezen en op je in te laten werken.


Zelf op ontdekkingstocht


Van het noorden naar het zuiden van Noorwegen is zo’n 1800 kilometer. Iets te veel van het goed om af te leggen, maar het geeft wel aan dat het een enorm land is, ondanks de maar 5 miljoen inwoners. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld lekker met z’n allen in de auto te stappen en eens op ontdekkingstocht te gaan en te kijken wat je onderweg allemaal tegenkomt. Je zult zien dat de natuur er prachtig is en je er geen genoeg van krijgt. Vooral rondom de steden Kristiansand, waar ook op maar een half uur rijden de fjorden te vinden zijn, is het prachtig om te rijden, wandelen en ook fietsen. Door zelf een auto te huren, heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je dus ook op ieder gewenst moment stoppen in een dorpje waarvan jij denkt dat deze leuk is.


Een auto huren geen vrijheid

Het huren van een auto heeft in meerdere opzichten voordelen. Alleen al de vrijheid die het je geeft is enorm fijn. Wel is het dan handig om vanuit Nederland online bij Easyterra een auto te huren, zodat je direct bij aankomst de beschikking hebt over je eigen vervoer. Ook wanneer je geen enorme afstanden wilt afleggen, is het wel handig een auto tot je beschikking te hebben. Denk alleen eens aan de praktische zaken, zoals het doen van boodschappen in de stad. Je zit er namelijk niet op te wachten om met een paar zware boodschappentassen te moeten sjouwen, terwijl je er ook met de auto in 5 minuten kunt zijn.


Voordeliger

Het is geen geheim dat Noorwegen niet bepaald goedkoop is. Los van de drank, zien we dat ook allerlei andere zaken flink aan de prijs zijn. Door een auto te huren hoef je in ieder geval geen kosten te maken voor het OV, maar hoef je je ook geen zorgen te maken over bijvoorbeeld een taxi. De kosten voor het huren van een auto liggen natuurlijk aan het type auto dat je wilt huren en ook de duur van de periode. Kijken we naar de brandstofprijzen, dan zien we dat deze redelijk in lijn liggen met de brandstofprijzen in eigen land. Alles bij elkaar is het dus zeker de moeite waard om eens te onderzoeken wat jouw voordelen zijn wanneer je een auto huurt tijdens je vakantie in Noorwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *